24 Жов, 14:57

211

Глава МЗС Латвії заявив, що у росії вистачає ресурсів для ведення тривалої війни

рф має багато ресурсів для продовження тривалої війни в Україні, тому важливо, щоб Захід не розслаблявся в наданні допомоги. Адже країна-агресор сподівається на його «втому», зокрема намагаючись негативно вплинути на громадську думку. Про це повідомив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич у програмі «Ранкова панорама» на латвійському телебаченні (LTV).

Він зазначив, що наразі є важливо постачати не лише військову, а й фінансову допомогу, аби підтримати українців цієї зими та відновити в більшості зруйновану ворогом громадянську інфраструктуру.

За словами політика, єдність Заходу в допомозі Україні досить сильна, проте проблеми, як правило, пов’язані зі швидкістю виконання рішень. До прикладу, постачання зброї найчастіше відбувається повільніше, ніж зміни на фронті.

Також Рінкевич прокоментував дивні дзвінки міністра оборони рф сергія шойгу колегам кількох країн про те, що Україна може застосувати «брудну бомбу» як можливу підготовку кремля до провокацій або його спроби відвернути увагу від атак окупантів на українську громадянську інфраструктуру.

Як зауважив голова МЗС Латвії, на жаль, від росії можна очікувати на будь-які сценарії дій, знаючи, що ситуація навколо Херсона складається несприятливо для країни-терориста.

Своєю чергою, він прокоментував роль Китаю в цій війні та наголосив, що ця країна спостерігає за тим, що відбувається, і діє стримано, не поспішаючи якось підтримувати рф.

За його словами, результат війни, розпочатої рф, загалом буде мати велике значення для міжнародної політики й того, як можуть діяти країни з геополітичними амбіціями.

Фото з відкритих джерел

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.