25 Жов, 15:08

403

Дрони з білорусі в Україну можуть запускати з Чорнобильської зони відчуження

Дрони-камікадзе з білорусі в Київську область найімовірніше відправляються з білоруської частини Чорнобильської зони, адже там немає очевидців, які могли би повідомити про запуски. Про це інформує «Беларускі Гаюн».

«Інформації від джерел про запуск дронів з білорусі немає. Тому ми проаналізували, звідки вони непомітно можуть запускатися з рб. У цьому дуже допомогли очевидці, які фіксували напрямок польоту дронів в Україні. Ми дійшли висновку, що якщо дрони направду запускаються з білорусі, то є одна територія, де це може відбуватися непомітно. Це Поліський радіаційно-екологічний заповідник. Він є фактично закритою територією. Там немає нікого, крім охорони. Завдяки супутниковим знімкам вдалося виділити кілька зон, де видно мінімальні зміни на території за останні кілька місяців», – ідеться в повідомленні.

Зонами білорусі, звідки на Київщину летять ворожі дрони рф, можуть бути 2 скасованих села в Хойникському районі: Кожушки й Уласи. Вони знаходяться за кілька кілометрів до України. А завдяки супутниковим знімкам видно, що там з’явилися нові доріжки і т. і.

Фото: «Беларускі Гаюн».

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.