2 Кві, 15:36

271

Дівчинка під захистом сонця в арці районів Київщини: у Бородянці відкрили скульптуру на річницю звільнення

Сьогодні, 2 квітня, у Бородянці на річницю деокупації Київщини пані посол США в Україні Бріджит Брінк разом з керівником Офісу Президента Олексієм Кулебою відкрили скульптуру за мотивами всесвітньовідомої світлини, яку зробили після звільнення містечка від рашистів. Про це повідомляє креативна агенція ISD Group.

«Сьогодні у Бородянці з’явилася «Дівчинка під сонцем». З’явилася, бо життя тут уже перемогло руйнування. Бо поруч з будинками, куди влучали російські бомби, відкрилися кав‘ярні, поруч з ними діти ходять до школи. Бо граються на дитячих майданчиках, де зовсім недавно стояли танки. Бо люди повернулися до домівок – і фарбують паркани зі слідами куль до приходу весни. Маленька дівчинка є символом опору не лише Київщини – кожного з нас», – ідеться в повідомленні.

На фото дівчинка гойдається на тлі будинку, у якому від влучання авіаційної бомби рф загинуло 24 людини. Скульптуру встановили у тому ж сквері, де було зроблене фото – на перехресті вулиць Центральна та Паркова. ЇЇ автором став митець Євгеній Примаченко за підтримки ISD Group. Скульптор переосмислив образ: замість гойдалки – сонячні промені, що, перехрещуючись, формують захисний купол над дівчинкою. А арки символізують опір семи районів Київщини та самої столиці.

До того ж ця скульптура ознаменувала старт загальнонаціональної кампанії «Змагаймось за нове життя». Її готує ISD Group за сприяння Офісу Президента України та підтримки USAID Ukraine.

2 квітня 2022 року ЗСУ повністю звільнили Київську область від окупантів рф. Бородянка – одне з найбільш постраждалих від російської навали населених пунктів на Київщини.

Фото: ISD Group, Олексій Фурман.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.