Зелені зони в Києві

5 Тра, 09:24

247

Декоративні луги та відмова від косіння: як у Києві зміняться зелені зони?

Цієї весни у Києві з’являться 25 декоративних луків уздовж автомобільних доріг. Також на деяких ділянках відмовляться від косіння. Про це повідомляє Начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний. 

За словами Олександра Возного, були визначені декілька ділянок у кожному районі міста, де комунальники висадять декоративні луки та застосують підхід натурального росту трав. 

«В обох випадках йдеться про мінімальне скошування, а, отже, не тільки економію ресурсів, але й створення ідеальних умов для розвитку та захисту біорізноманіття», — зазначає очільник.

Також на ділянках поза зоною рекреації проведуть експеримент із відмовою від косіння. Про нові підходи інформуватимуть киян за допомогою оголошень на місцях. 

«Декоративні луки та обмеження косіння на визначених ділянках є поширеною практикою в багатьох європейських столицях, зокрема Лондоні, Відні, Берліні. Важливою перевагою цих підходів є забезпечення харчуванням комах-запилювачів, а це сприяє розвитку біорізноманіття», — розповів Олександр Возний.

Фото: Із відкритих джерел.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці та в Telegram – каналі.