29 Гру, 12:46

416

Цифровізація будівельної сфери в Україні: основні здобутки

В Україні активно запроваджується цифровізація кожної сфери діяльності, зокрема, і будівництва. Про основні здобутки у цьому за останні роки розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своїй колонці для видання НВ. Бізнес.

За його словами, будівельна сфера стала першою для команди Мінцифри, де вдалося реалізувати справжню цифрову трансформацію. Серед найвизначніших змін:

  • На зміну реєстру ДАБІ в приватних руках прийшла Єдина державна електронна система у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Кожен об’єкт має унікальний ідентифікатор, дозвільні документи, містобудівну та проєктну документацію, відомості про учасників будівництва, фото та іншу інформацію.
  • На порталі Дія можна отримати 15 електронних послуг у будівельній сфері. А це — 70% усіх послуг сфери.
  • В Е-системі будівництва реалізували функцію сповіщень користувачів кожного разу, як хтось вказує їх дані в документах, і користувачі можуть оскаржити ці документи.
  • Для звичайних громадян будівельні послуги стали доступні на порталі Дія. Якщо на початку це була швидше зручна форма подання документів, то сьогодні будівельні послуги дедалі більше стають автоматизовані та виключають людський фактор у прийнятті рішення.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.