13 Лип, 13:47

482

Бородянський районний суд сьогодні відновив свою роботу

Розпорядженням Голови Верховного Суду від 12 липня 2022 року № 37/0/9-22 Бородянський районний суд Київської області відновлює здійснення правосуддя 13 липня 2022 року.

У розпорядженні зазначено, що це стало можливим у зв’язку з наявністю належних умов для здійснення правосуддя. Водночас Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області має забезпечити розгляд справ (проваджень), які надійшли на розгляд цього суду до 12 липня 2022 року.

У ДСА повідомили, що 12 липня привітати колектив суду з такою подією до Бородянки завітали заступник голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький, голова Київського апеляційного суду Ярослав Головачов та начальник ТУ ДСА України в Київській області Світлана Шевченко.

Зазначається, що вони висловили колективу свою підтримку та сприяння в належній організації роботи установи.

Своєю чергою Сергій Чорнуцький передав колективу два ноутбуки та зазначив, що для забезпечення належної роботи суду розглядається варіант забезпечення установи станцією супутникового зв’язку StarLink.

Варто додати, що Бородянський районний суд Київської області став першим місцевим загальним судом, який зазнав значних ушкоджень під час нападу військових РФ.

Приміщення суду піддавалося руйнуванням протягом трьох днів. 26 лютого, внаслідок авіанальотів та бомбардувань вулиць смт Бородянки, було пошкоджено вікна та деякі двері суду, 27 лютого — постраждав фасад приміщення, а вже 28 лютого, після влучення авіабомби в сусідній житловий будинок, який розташовувався за судом, будівля суду була зруйнована повністю.

За словами голови суду Геннадія Стасенка, приміщення Бородянського районного суду Київської області мало привабливий та зразковий вигляд — справжній Будинок правосуддя.

«Звичайно ж, отримана площа даного приміщення не може повноцінно задовольнити потреби Будинку правосуддя, однак, зважаючи на великий відсоток пошкоджених та зруйнованих будівель у Бородянці, даний варіант є досить прийнятним», — говорить начальник ТУ ДСА України у Київській області Світлана Шевченко.

Тому 13 липня 2022 року Бородянський районний суд відновив здійснення правосуддя і став останнім судом в області, який відновив роботу після російського вторгнення.

Фото: Державна судова адміністрація України.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.