8 Лис, 08:32

242

Більше 1500 нових могил: як ростуть масові поховання в Маріуполі

Згідно з аналізом нових супутникових знімків понад 1500 нових могил було вирито на місці масового поховання поблизу Маріуполя. Про це повідомляє BBC.

«Останні супутникові знімки Maxar показують, що 3 місця масових поховань поблизу Маріуполя, розташовані в Старому Криму, Мангуші та Виноградному, неухильно збільшувалися з весни. Центр інформаційної стійкості проаналізував зображення Старого Криму для програми «Панорама» BBC і дійшов висновку, що з часу останнього аналізу зображень у червні там було викопано 1500 нових могил. Зпочатку війни там було викопано не менш, ніж 4600 могил. Але невідомо, скільки тіл убитих українців там направду поховано», – ідеться в повідомленні.

Наразі українські чиновники вважають, що під час бойових дій у Маріуполі загинуло щонайменше 25000 людей. А 5-7000 із них загинули під завалами після бомбардування їхніх будинків. Довоєнне населення Маріуполя становило майже 500 тисяч осіб. Свідки в Маріуполі розповіли BBC, що протягом останніх місяців вони бачили, як російська влада діставала тіла з-під уламків зруйнованих будівель у місті та відвозила їх для поховання.

Фото: BBC.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.