9 Лис, 17:50

261

Більш ніж половина вітроелектростанцій перебуває на окупованих територіях України

Більша частина вітроелектростанцій в Україні знаходиться під окупацією, робота вітряків зупинена з першого дня повномасштабного вторгнення рф в Україну. Про це в ефірі Громадського радіо повідомив голова правління Української вітроенергетичної асоціації, директор проєктів з відновлюваних джерел енергії Андрій Конеченков.

«Щодо пошкоджень вітроелектростанцій на території України. На даний час 80% усіх вітроелектростанцій знаходиться на окупованих територіях. Їхня робота була зупинена в перший день повномасштабного вторгнення. Час від часу в них влучають ракети, таким чином зруйновано вже 5 вітрових турбін. Повністю зруйновано 7 вітрових турбін, 6 із яких у Херсонській області» , — зауважив експерт.

Як зазначив Конеченков, станції, що знаходяться на підконтрольній Україні території, працюють. Крім того, триває будівництво вітряків у Миколаївській області та розпочинається добудова на Одещині та Львівщині.

Наразі до України є великий інтерес з боку різних фондів і компаній, які розглядають питання відновлення енергетичного сектору після закінчення війни, кожного тижня надходять запити, питання, пропозиції від партнерів. Українська вітроенергетика гідно представлена на міжнародному рівні.

«Світовий банк зробив прогноз, що на території України, включаючи Крим, потенціал розвитку вітроенергетики — приблизно 250 гігаватів», — каже голова Української вітроенергетичної асоціації.

Фото з відкритих джерел

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.