9 Тра, 16:36

467

Бібліотекар з Кракова подолав за три дні 171,5 км, щоб зібрати гроші українцям

Бібліотекар з Кракова Артур Вільдхардт подолав Шлях Орлиних Гнізд протяжністю більш ніж 170 км за три дні, щоб зібрати кошти для українських дітей. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Як і багато з нас, коли ми почули про війну, я не зміг повірити, що це справді відбулося. Жорстокість, з якою доводиться зіштовхуватися народу України, безпрецедентна. Жодна дитина не повинна засинати і просинатися зі страхом за своє життя.»

Шлях Орлиних Гнізд — це туристичний маршрут у Польщі, який починається у Кракові і закінчується у Ченстохові. Артур Вільдхардт за добу проходив пішки щонайменше 56 кілометрів, відпочиваючи лише по декілька годин вночі. Під час проходження шляху було холодно та йшов дощ, але це не налякало досвідченого мандрівника. Найважче було на останньому етапі перед фінішем, оскільки втома давалася взнаки:

«2 км до фінішу, я мушу присісти на хвилинку, я вже бачу центр Ченстохови… Останні півкілометра долаю з друзями. … Доходжу до кінця стежки Орлині гнізда, 21:00. Через деякий час я ледве тримаю на ногах, раптом почуваюся слабким, як дитина. Павлас допомагає мені дійти до машини.
Ось так закінчується мій 3-денний благодійний марш, а власне і наш марш, бо ви йшли зі мною і ми разом наповнювали скарбничку. До зустрічі на наступному виклику, ми підемо разом!»

Артур Вільдхардт під час мандрівки зібрав 10 050 злотих. Його підтримали 124 людини, перерахувавши кошти. Найбільша сума донату — 1 тисяча злотих.