22 Чер, 16:04

280

Безробітних осіб залучатимуть до громадських робіт

Офіційно зареєстровані безробітні, які не були працевлаштовані протягом 30 днів, залучатимуться до громадських робіт. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується й організації роботи в тилу. Уряд сьогодні затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, залучатимуться до суспільно корисних робіт», – повідомив Денис Шмигаль.

Це буде оплачувана робота, за яку сплачуватимуть мінімальну зарплату в розмірі 6500 гривень. За словами Дениса Шмигаля, залучатимуть людей до будівництва захисних споруд, благоустрою, ремонтних та сільськогосподарських робіт, а також до розбору завалів. До яких саме робіт залучатимуться мешканці — визначатиме місцева влада кожного регіону.

«Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати і захищати Батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту», – сказав Денис Шмигаль.

Також статус безробітного та виплати відтепер втрачатимуть ті особи, які перебувають за кордоном під час воєнного стану понад 30 днів.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.