2 Жов, 14:26

253

Ще 9 країн НАТО підтримали членство України та закликали всіх членів альянсу збільшити військову допомогу

Президенти країн Східної та Центральної Європи підтримали вступ України до НАТО. Про це стало відомо з їх спільної заяви.

«Ми лідери країн, які відвідали Київ під час війни та на власні очі побачили наслідки російської агресії, не можемо мовчати перед обличчям кричущого порушення Російською Федерацією міжнародного права, і тому видає таку заяву. Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо спроб Росії анексувати будь-які українські території. Ми твердо підтримуємо рішення саміту НАТО у Бухаресті у 2008 році щодо майбутнього членства України. Ми підтримуємо Україну в її захисті від російського вторгнення, вимагаємо від Росії негайного відходу з усіх окупованих територій та закликаємо всіх союзників суттєво збільшити свою військову допомогу Україні», – ідеться в заяві.

Спільний документ підписали Мілош Земан (Президент Чеської Республіки), Алар Каріс (Президент Естонської Республіки), Егілс Левітс (Президент Латвійської Республіки), Гітанас Науседа (Президент Литовської Республіки), Стево Пендаровський (Президент Республіки Північна Македонія), Міло Джуканович (Президент Чорногорії) Анджей Дуда (Президент Республіки Польща), Клаус Йоханніс (Президент Румунії), Зузана Чапутова (Президент Словацької Республіки).

Раніше вступ України до НАТО підтримала Канада. Тож, наразі 10 із 30-и країн-членів альянсу підтримали Україну в цьому рішенні.

Фото: НАТО.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.