5 Жов, 10:05

320

2 млн грн: на Київщині планують закупити 100 калориферних пічок за ціною, що вища за ринкову

Департамент цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами Київської обласної державної адміністрації (КОДА) придбає 100 калориферних печей «Булер’ян». Одна така піч коштує 20 тисяч гривень: ціна її значно вища, ніж ринкова. Про це стало відомо з електронної системи публічних закупівель ProZorro.

Зазначається, що 27 вересня цього року департамент цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами КОДА оголосив тендер на закупівлю калориферний печей «Булер’ян». Поточна вартість закупівлі становить 2 мільйони гривень.

Мінімальний крок пониження ціни на торгах – 1% від розміру очікуваної вартості. Тендерні пропозиції прийматимуть до 14 жовтня, а сам аукціон має відбутися після 14 жовтня.

За інформацією тендерної документації, всього планують придбати 100 калориферних печей «Булер’ян».Максимальна потужність печі має бути 6 кВт, рекомендоване паливо – дрова, або деревинні відходи, мати об’єм опалення не менше 100 м³ та виготовленні не раніше 2022 року.

Крім того, в комплекті з печами мають бути труби димовидалення та коліном. Висота однієї труби два метри, або дві труби по одному метру на одну піч.

Очікувана вартість закупівлі — 2 мільйони гривень. Департамент планує закупити печі по 20 тисяч гривень, проте ціна на такі печі (в залежності від фірми) становить від 11 тисяч гривень до 18 тисяч гривень.

Фото з відкритих джерел.

Актуальні, важливі та перевірені новини Київщини також читайте на нашій  Facebook -сторінці та в  Telegram -каналі.